gezondheid

Wat is een Mediation

Mediation Eindhoven

Mediation is alternatieve geneeskunde over de hele wereld is gebaseerd op vijf axioma’s. De basis daarvan zijn weten & weigeren te weten, weten te spreken & discrepanties erkennen, weten wanneer te observeren & wanneer te negeren, weten wanneer te verzekeren & wanneer te melden. Wanneer twee of meer mensen iets weten dat niet met elkaar overeenstemt, moeten we vragen stellen, logische problemen oplossen & je ervaring onderzoeken. Conflict ontstaat wanneer er een onzeker & onbeslist antwoord is. Wanneer er een verlies is van gevoel of realiteit, kunnen we een conflict ervaren. Als er onzekerheid is over een resultaat, kunnen we verlies van vertrouwen, vooruitgang of veiligheid ervaren. Als er een beslissing is die nergens op lijkt te slaan, kunnen we verlies van vertrouwen ervaren.

Als conflictbemiddelaar weet ik dat deze kwesties reëel zijn voor mijn patiënten, familieleden, gemeenschapswerkers en overheidsmedewerkers. Ik ervaar dagelijks conflicten, onzekerheid & onregelmatigheden in het leven van mensen door sociale dynamiek en toon. Als ik merk dat een van mijn cliënten overstuur is en anderen de schuld geeft, neem ik altijd een stap terug en stel vragen om er zeker van te zijn dat alles duidelijk is. conflicten kunnen ontstaan door een gebrek aan communicatie tussen een paar. Ik zal indirect en afwezig zijn wanneer er een conflict is, ik zal vermijden veroordelend te zijn maar het altijd erkennen als een geldige zorg. We bespreken dingen intern of ik maak een afspraak op kantoor om de lucht te klaren.

conflicten kunnen worden opgelost zonder Mediation, want het gaat natuurlijk niet om de feiten. Als we veel feiten hebben, nemen we onze beslissingen op basis van die feiten. Er waren feiten vóór het conflict en er zijn feiten na het conflict.

Ik heb dit gedaan voor het overlijden van mijn echtgenoot, we hebben een afspraak gemaakt om de toekomst van onze gezamenlijke ondernemingen te bespreken en hoe we van plan zijn om met onze financiële toekomst om te gaan terwijl we in elkaars gezelschap zijn. En ondertussen maken we onze financiële plannen op basis van onze individuele overtuigingen.

Tijdens dat gesprek vleide ik mezelf met de gedachte dat mijn opvattingen, hoop en bedoelingen precies dezelfde zijn als de zijne. Ik was verrast te vernemen dat mijn visie een beetje anders is. Ik wilde boer worden, net als mijn man, maar hij had belangstelling voor het opzetten van een bedrijf. Onze droom samen is om land te kopen en een bedrijf vanaf de grond op te bouwen. Het zal tijd kosten, maar we verwachten dat een zakenpartner zich bij ons voegt.

Gisteren nog, hebben we ons idee gepitcht en onze verhuizing op kantoor gepland. Ik stelde locaties voor voor potentiële commerciële ruimte, we besloten tot een site-by-site wandeling. Ons plan was om van locatie naar locatie te lopen op zoek naar commerciële panden. Als we geen commerciële ruimtes kunnen vinden, gaan we op zoek naar betaalbare huisvestingsmogelijkheden.

Onze persoonlijke verhuizing was emotioneel, we ontmoetten en dineerden met onze vriend voor ons Marokkaanse mango dessert. Itoola, onze Marokkaanse bruiloft maatwerk werd voltooid door een van onze favoriete Marokkaanse. Zij maakte voor elk van mijn bruiloftsfeest een op maat gemaakte ketting met een stuk edelsteen. Het was belangrijk voor ons om een vertegenwoordiger te hebben die de reden achter onze bruiloft begreep. Het was leuk om samen tijd door te brengen.

Tijdens onze wandeling spraken we over hoe ons leven drastisch is veranderd en hoewel we geen controle hebben over het nieuws, de media of de atmosfeer, beïnvloedt het wel ons leven. Ik was verbaasd over de drastische verandering in hoe we er vandaag uitzien in vergelijking met vijf jaar geleden. Het besef dat er zoveel aan het veranderen is, heeft ons geholpen ons aan de tijd aan te passen.

Een afwijking die we elkaar heel duidelijk hebben gemaakt, is dat we lichaamsbeweging uitstellen en besluiten om meer te bewegen, onszelf beter te behandelen en positiever te handelen in ons leven. Na een vele jaren durende inwijding in de SMART-methodologie werd duidelijk dat mijn oorspronkelijke training precies goed was. Meer bewegen uit vrije keuze, quality time met vrienden, familie en echtgenoot, tijd met het gezin als koppel en mijn verantwoordelijkheden ernstig nemen, heeft mijn algemeen zelfvertrouwen, zelfeffectiviteit en productiviteit verhoogd.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.