gezondheid

Wat is coaching

Vitaliteitscoach

 

 

 

 

 

“Mentoring” wordt meestal gebruikt om iemand te vertellen hoe hij of zij iets op het werk moet doen, maar hoe zit het als deze mensen je inspireren en je aanwijzingen geven over hoe je een specifieke taak op het werk moet uitvoeren?

Het verschil is dat coaching direct met de persoon wordt gedaan, het is business coaching of executive coaching (of, om coachspeak te gebruiken, life coaching, personal coaching) en de reden waarom we het niet “coach en cliënt” hebben genoemd is omdat het zoveel gemakkelijker is om “cliënten” te zijn dan om “coaches” te zijn… en daarom noem ik mijn diensten “product coaching”; coaches gaan niet ver genoeg.

Het heeft niet alleen met werk te maken, maar bestrijkt de meeste gebieden waar mensen zich mee bezighouden – huwelijk, relaties, familie, gezondheid (maar ook dat behandel ik weer), carrière, financieel, juridisch, alternatieve geneeskunde, persoonlijke ontwikkeling (ook dat behandel ik weer), spiritueel, emotioneel, financieel.

Wij zijn geen therapeut, en hebben dus niet het aantal uren in een dag om met elke cliënt in therapie te werken (en de ironie is de beperkingen van de beschikbaarheid van beide schouders is de focus van veel therapie en psychotherapie geweest); hebben zelfs niet de geloofsbrieven om onze beurt op te eisen. Wij coachen mensen die veranderingen willen maken, we hebben de ervaring van het werken met honderden mensen over een periode van twintig jaar en we hebben een gemengde benadering van coaching in tegenstelling tot alles wat ik ooit heb meegemaakt in het bedrijfsleven, counseling of therapie …

De meeste viliateitcoaches behalen hun coachingsdiploma’s bij door de raad van bestuur gecertificeerde en niet-tentoonstellingsadviseurs, of bij cursussen en groepen op afstand, en dergelijke. Kortom, wij zijn niet in staat om wie dan ook te beoordelen, op te leiden, les te geven, en het diploma te overhandigen – zoals sommigen nu doen.

Onlangs sprak ik op de nationale conventie van de AICI en een dame vroeg haar hoe je coach kunt worden, en terwijl ik erover nadacht ging mijn geest tekeer van schaamte over haar voor het stellen van de vraag tijdens het proces (ik zei haar dat ik het zou vertellen zodra ik bij haar terug was).

Alvorens mijn benadering van coaching te bespreken, wil ik u gewoon bedanken dat u tot hier hebt gelezen en dat u zich hebt geabonneerd op een nieuwsbrief die u waarschuwt voor gevaren en die zich concentreert op wat de bedreigingen zijn voor uw succes, en die u helpt u daarop voor te bereiden. Deze nieuwsbrief wordt gelezen door meer dan 200.000 mensen over de hele wereld.

We moeten onze tijd besteden aan het grotere probleem en hulp die waarschijnlijk wordt door tijd door te brengen met de weinige mensen die je kunnen helpen. Per slot van rekening zijn er psycho-cyberspace-experts die rijker zijn dan 85% van de bevolking die te weinig werk heeft.

Ik denk niet dat het te ingewikkeld is om een eigen zaak te beginnen, vooral niet als het om een eigen zaak gaat, terwijl het toch het gekapitaliseerde model is. Het is zeker zo moeilijk om het goed te doen, maar als niemand een eigen zaak wil beginnen, maar in plaats daarvan zelfstandige wil zijn zoals Robert Kiyosaki, dan kan het geen kwaad om je eigen zaak te beginnen, aangezien je vrij bent om te beslissen wanneer je je eigen zaak begint en niemand om je tegen te houden behalve jezelf.

Een van de populairste vragen die ik van cliënten krijg is: “Wat is coaching?” Het antwoord op deze vraag is heel kort, dus ik gebruik deze term alleen maar om u een concreet antwoord te geven en je zou kunnen zeggen dat coaching Focus gone into is!

De meeste mensen zijn in de war door de verschillende uitdrukkingen, rollen, lichamen…

Focustraining + Focus gaat naar coaching – de coach vraagt waar de cliënt hulp bij wil en richt zich daarop, terwijl hij heel goed luistert. Dit gebeurt zonder vooroordeel, kritiek of oordeel en gewoon een beetje per keer, zonder veroordelend te zijn, gewoon blij om het antwoord te horen – het zal naar boven komen, als het niet eerst echt geauditeerd wordt.

Coaches vragen, wat de cliënt wil veranderen, express zou moeten gebruiken, dan wordt een beoordeling gemaakt over waar de cliënt is en waar hij vanaf daar naar toe wil. Als we dit proces een beetje gemakkelijker kunnen maken, waarom kunt u dan niet voor uzelf jaarlijkse en maandelijkse en wekelijkse opties vaststellen, en beslissen wat voor hulp u van verschillende coaches wilt krijgen? Dat zou het voor jou veel eenvoudiger maken om te beslissen wat we samen moeten doen, en dat proces de hele tijd gaande te houden.

Het is een tamelijk sequentiële volgorde waarvan ik hoop dat de meeste coaches er met hun cliënten over zullen praten om de gewenste resultaten te krijgen. De typische aanbieder van business coaching kan wel 100 jaar ervaring hebben en van de coaches houden, maar kan de totstandkoming van het coachingproces eenvoudigweg niet opzetten of controleren (En hoe zouden zij dat trouwens weten?! – het is niet hun afdeling). De belangrijkste focus van alle business coaching ligt rond het opbouwen van de business, en het snel en op lange termijn bereiken van resultaten, en dat wordt overgelaten aan de coach.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.