verzorging

Reiki voor genezing

Reiki Uden

 

 

 

 

Laten we eens kijken naar de vraag of het zinvol is Reiki te gebruiken om iemand te genezen wanneer die een geestelijke moeilijkheid heeft.

Het soort healing dat ik met Reiki doe, is meer om het dagelijkse leven van de persoon te verbeteren, om zijn emoties gelukkig te houden, om zijn gedachten en houding gezond en positief te houden, en om de kernredenen te behandelen waarom deze dingen op het ogenblik verkeerd zijn. Het is niet bedoeld om een persoon te “fixen” en permanente robots van hem te maken. Hoewel Reiki kan worden gebruikt om dat te doen, is het geen therapeutische techniek die serieus moet worden genomen als middel om depressie, woede, stress, angst en dergelijke te behandelen.

Ik zie het als een aanvullende techniek die kan worden gebruikt met andere modaliteiten die kunnen helpen om de cliënt informeel te behandelen. Het blijft werken met de cliënt en terugduwen van energieën die eigenlijk de spirituele energie van de cliënt blokkeren. Reiki is aoterisch, dit betekent dat het je niet veel vertelt en dat het je niet geneest. Het helpt je alleen om je beter te voelen. Vaak zal iemand geen healing ervaren en als ze dat wel doen, zeggen dat ze daarna nog steeds geen tastbare of emotionele genezing zien.

Ik hoor mensen tegenwoordig zeggen dat ze liever een hands-on healing krijgen dan een behandeling van een therapeut. Hiervoor denken ze dat de healer iemand is die de energieën kan ‘voelen’ en dat terwijl de healer de ‘energiepunten’ moet uitzetten om het te kunnen ‘voelen’, de patiënt zich alleen maar hoeft te concentreren op zijn pijn en de handen van de healer op zijn lichaam hoeft te voelen. Met andere woorden, de patiënt beeldt zich in dat de genezer energie in zijn lichaam gaat stoppen, terwijl in feite bijna alle genezers het energiewerk ‘doen’.

Er zijn velen die een leven leiden dat verstoken is van spiritualiteit en in plaats daarvan ervoor kiezen om afgestemd te zijn op de energieën van anderen. Vooral in dit geval, als het gaat om het kunnen “horen” van de spirituele energieën die de hele tijd om ons heen stromen, kan de cliënt de indruk krijgen dat de healer niet bij hem of haar is om te helpen in hun behoefte om contact te maken met hun spirituele helpers.

Een andere overweging waarmee niet vaak rekening wordt gehouden, is dat hoe gevoeliger we zijn voor de energieën van andere mensen, hoe meer we van andere mensen krijgen. Dit betekent dat als je naar een energetisch niveau boven, zeg, een gemiddelde tiener zou gaan, je uiterst gevoelig zou zijn voor de energieën van die groep – ook al verhoog je je eigen vibratie niet actief.

Soms kan de meest vervelende persoon in de wereld een engel in vermomming zijn! Dit was mijn ervaring toen ik werkte met kinderen in een groepshuis voor emotioneel gehandicapte kinderen. Ik was verbaasd te ontdekken dat de kinderen die het meest uitdagend waren, eigenlijk uit dat groepshuis kwamen en niet van een gewone school. Is dit een paradox? Een verklaring is dat deze kinderen veel meer abnormale gebeurtenissen in hun leven hebben meegemaakt dan hun ouders konden verwerken voordat zij op deze wereld kwamen. Deze omstandigheden kunnen essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van de kinderen, maar zo vaak kan het gevoelige kind met zijn harde opvoeding een jongen of meisje zijn dat iets te veel weet over de harde realiteit van de wereld.

Een andere verklaring voor deze paradox is dat de gevoelige kinderen veel meer informatie kunnen ontvangen in hun energetische toestand dan andere kinderen, eenvoudigweg omdat zij er meer op afgestemd zijn. Als empath voel ik de energetische essentie van deze kinderen, maar niet hun specifieke situatie. Ik ben gewoon blij om te zien dat zij in staat zijn om de energieën van andere mensen te voelen en te ontvangen en niet alleen mijn eigen kleine onbeduidende energieën.

Een andere verklaring voor deze paradox is dat deze gevoelige kinderen hun energieën nog aan het leren kennen zijn. Of het nu is door verlating en gebrek aan liefde in hun leven of door rustigere tijden met hun ouders, ze leren gewoon niet om hun eigen energieën te interpreteren. Dit zijn trieste tijden en des te meer reden om deze gevoelige kinderen te troosten in plaats van hen te beschermen tegen de omstandigheden van deze wereld. Deze gevoelige kinderen zullen worden geholpen door meer ontwikkelde mensen die hun broodnodige liefde in hun leven kunnen brengen in plaats van uitbuiting en woede en angst door hun opvoeders.

Een andere verklaring is, welke rol elke religie speelt in het leven van deze kinderen. Door de manier waarop elke religie engelen afschildert, kan het heel goed zijn dat deze kinderen de andere kinderen anders zien. Houd je overtuigingen dicht bij je hart, want het juiste om te doen is om elk van deze kinderen te begrijpen voor wie ze diep van binnen zijn. Misschien laat dit deze kinderen zien hoe ze zichzelf en anderen in een heel ander licht kunnen zien.

Vasthouden aan overtuigingen en tradities kan heel beangstigend zijn voor een kind dat zich nog maar pas begint open te stellen voor de wereld. Ze zien wat hen door hun opvoeders is geleerd, maar zijn nog niet klaar om de andere realiteit van de wereld onder ogen te zien. In de mix van deze wereld kan het kind een verward gevoel hebben van wat goed en wat fout is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.