gezondheid

Hoe de motor te vervangen

Versnellingsbak revisie Rotterdam

 

 

 

 

Door wijziging van de synchro-ring, de vijzelschroef en de°Ferdinanderegeling van de motor, en het aandraaien van de loopwielen, houdt de motor het vereiste toerental constant, wat het brandstofverbruik ten goede komt.

De revisie van de versnellingsbak kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De eerste is het polijsten van de hele motor met alcohol, die als afzuiger dient. Deze alcohol komt in de glijdende oppervlakken van de tandwielen. Deze alcohol helpt om de smurrie, sludge en vuil van de glijdende oppervlakken af te breken. Nadat de alcohol is gebruikt, moet u een blik werpen op het deksel van de motor, de bussen van de tandwielen en de nokken van de aandrijfas. Als deze in natte toestand sponzig aanvoelen, is er waarschijnlijk schade aan de tandwielen.

Als u aan een versnellingsbakrevisie denkt, kan het zijn dat de loopwielen moeten worden vervangen. Hoe sterker het loopwiel, hoe langer het onderdeel kan meegaan voordat het smeermiddel moet worden vervangen. Bepaalde loopwielen zijn tot op zekere hoogte sterker dan andere, waardoor ze beter bestand zijn tegen demontage wanneer ze met olie worden gesmeerd. Vervanging van het smeermiddel verlaagt de motortemperatuur. Tegelijkertijd kunnen de tandwielen hierdoor vrij draaien en wordt voorkomen dat ze verbranden.

Wanneer men overweegt de loopwiellagers te vervangen of de synchronisator te vervangen, kan men er zeker van zijn dat de onderdelen grondig moeten worden gereinigd. Eerst moet het vuil en het stof dat zich erop heeft afgezet worden verwijderd. Vervolgens moet het blok worden verwijderd om de lagers en de synchronisatoren goed te kunnen tellen. Het gebruik van een meetklok zal helpen bij het tellen. Er zijn geen specifieke markeringen om de toestand van het smeermiddel te controleren. Bijvoorbeeld, bij het tellen van het loopwiel zal de aflezing van de motor helpen bij het bepalen van de mate van de breuk in de tandwielkast.

Wanneer men overweegt de synchronisatoren te vervangen of het oliepeil te verversen, moet men rekening houden met het soort onderhoud dat aan het voertuig is verricht en de leeftijd van de motor. De gloeibougies kunnen een verschillende levensduur hebben. Gloeibougies zijn blootgesteld aan aanzienlijke hitte en zware omstandigheden. Ze zijn zo ontworpen dat ze een aanzienlijke tijd meegaan. Daarom kan men erop vertrouwen dat de gloeibougies ook na de garantieperiode meegaan. De woorden “zo goed als nieuw” klinken voluit wanneer de letter “R” op de wijzerplaat staat.

Aan de hand van de smeermiddelen, het servicesysteem van de motor en de gebruiksduur van de motor kan men zich vergewissen van de duurzaamheid van de tandwielen. De gloeibougies zijn gemaakt van koper en andere materialen worden ook ontwikkeld om als buizen te dienen. De nieuwe gloeibougie is er een waarin extra technologie is verwerkt die de technicus in staat stelt te controleren of er een gat in het smeermiddel zit, waardoor de machine zonder smeermiddel kan werken. De gloeibougie is een nieuwe illustratie van de technologie. Aan de hand van de werkelijke kleur van het smeermiddel kan de bestuurder de mate van slijtage van de bougie vaststellen. Hoe minder de gloeibougies slijten, hoe hoger de efficiëntie van de machine. De mogelijkheid om de machine met minder brandstof te laten werken, hangt ook af van de efficiëntie van de gloeibougies. Het gebruik van het meest geschikte smeermiddel is van groot belang. Algemeen wordt aangenomen dat het barstrendement van de machine bij de eerste poging zeer belangrijk is. Het zorgt ervoor dat de machine niet zo veel hoeft te worden onderhouden.

lees meer:

Versnellingsbak revisie Rotterdam

Banden Bergschenhoek 

Leave a Reply

Your email address will not be published.