gezondheid

Hoe coaching werkt

Act coach

 

 

 

 

Wanneer ik mensen act coach

Ik beschouw coaching als de kunst om mensen te helpen actie te ondernemen. Om meer van hun potentieel te ontwikkelen of om een nieuw idee of een nieuw actieplan te hebben, om problemen op te lossen of perspectieven te vinden die hen zullen helpen om te bereiken, om een beslissing te nemen of een bepaalde actie te ondernemen – of om gewoon iets anders te doen. Dit is mijn mening, maar wat is mijn mening alleen van wat mijn mening is.

Mijn kijk op hoe coaching werkt

Om mijn punt te illustreren zou ik een sportmetafoor willen gebruiken (want er zijn vele metaforen, of situaties waarin we ons gemakkelijk kunnen bevinden). Het belangrijkste van deze metafoor is dat je je doel moet kennen en een plan moet hebben, een specifieke manier om je doelen te bereiken of een plan moet hebben van wat je wilt bereiken. Je moet ook een beetje van jezelf houden of je doelen zo leuk vinden dat je sterk moet zijn om in actie te komen als het moeilijk begint te worden, de uitdaging aan te gaan en je dichter bij je doelen te brengen. Het gevoel dat je krijgt als je je doelen bereikt is waar je achteraan zult blijven gaan en je hebt een heerlijk gevoel van voldoening, er is niets beters dan dat.

Mijn geheim voor levenscoaching?

Dus, in essentie, coach ik mensen hoe ze het beste kunnen zijn in wat ze willen doen (wat ze willen bereiken) en zich bewust zijn van zichzelf, zodat ze meer succes hebben, zowel in hun persoonlijke als professionele leven, als mogelijk is. Ik geloof dat dit het belangrijkste principe is dat iedereen kan helpen om een beter mens te worden.

Ieder van ons is uniek, met sommige dingen in het leven die we misschien allemaal delen bijvoorbeeld. Wij zijn ook uniek in bepaalde gedragingen en daarom moeten wij ons daarvan bewust zijn en eraan werken. Bijvoorbeeld het vermogen om een allesbepalende strategie te plannen of zelfs om goed te kiezen. Ik geloof dat de methode die ik gebruik en de methode die ik gebruik met mijn coachingcliënten dezelfde is in die zin dat we 100% werken aan elke individuele collega of cliënt, terwijl we ons concentreren op het gedrag of de acties die resultaat moeten opleveren. We beoordelen ook altijd de huidige staat van je eigen gevoelens en de kenmerken van je anemoonest om je te helpen een weg vrij te maken om je gedrag te veranderen en ook om een persoon aan boord te krijgen die moet weten wat je wilt en hoe hij je kan helpen om dat te bereiken.

Waarin coaching verschilt

1. coaching is geen counseling

Coaching kan, met een beetje zijwegen, een beetje op een counsellor lijken. Het doel is mensen te helpen hun eigen antwoorden te vinden en oplossingen te vinden voor situaties, vragen of problemen. Waar een counsellor met enige ervaring in de psychologie of in de levensstijl van één individu in staat zou zijn om te proberen zich te verdiepen in het hellend vlak van gedachten, overtuigingen en emoties die hij/zij kan herkennen, krijg je bij coaching de hand van ervaren coaches om je te helpen de huidige staat van je eigen gevoelens te verkennen voor de gewenste richting die je wilt inslaan, dan uit te zoeken hoe je daar wilt komen, dan aan boord te gaan en actie te ondernemen. Een Life Coach is echter niet de persoon om het allemaal voor je te doen, hun rol is eerder om je te helpen een actieplan op te stellen dat je in staat stelt obstakels en hindernissen op je weg te managen om je verlangens te bereiken.

2. coaching is van een andere geest

Coaching is voor u! Coaching is ontworpen rond u en uw levenswegversperringen en helpt u om uw eigen wegversperringen te identificeren. In het proces kunnen ze u ook helpen identificeren hoe u uw huidige situatie ten goede kunt veranderen. Een levenscoach is een ‘vriend die je helpt’, je coach zal je helpen maar ze zijn er om jou te helpen. En onthoud het gezegde dat je ook anderen aan boord moet krijgen, om een ondersteunend systeem voor je te zijn.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.